Presentkort

Nya funktioner i din kassa!

Detta är en funktion som inte läggs till per standard. Men i dagsläget är det något som vem som helst kan be om och få aktiverat till sin kassa.
För att lägga till presentkort så måste du först logga in i BackOffice.

Sedan måste du först skapa en betalmetod. Detta gör du genom att gå in under Konfigurera -> Betalmetoder.

1

Tryck sedan på   1

Nu är det dags att skapa den nya betalmetoden.

1

Typ: Ska vara på värdebevis.
Namn: Ert valfria namn. Till exempel Värdebevis eller Presentkort.
Avrundning: Detta bestämmer hur avrundningen ska skötas.
I växelkassan: Om det ska räknas med eller inte i växelkassan.
Kassakonto: Ange detta om det är aktuellt.
Avräkningskonto: Ange detta om det är aktuellt.

Avsluta med   1

Nästa steg är att skapa en varugrupp samt en artikel för presentkort.

Artikelregister -> Varugrupper.

1

Tryck sedan på   1

Under 'Ny varugrupp' så är den enda skillnaden från att skapa en vanlig varugrupp att Varugruppstyp ska vara på Skulder.

Nu behöver du skapa en artikel under varugruppen du nyss skapade.
Artikelregister -> Artiklar.

1

Tryck sedan på    1

Ange sedan Namn och sedan din Varugrupp som du nyss skapade i dropdown-listan Varugrupp.
Då kommer 3 nya rutor komma upp längst nere. Som är inringat i röda cirkeln nedan.

1

Typ: Ska vara på Värdebevis.
Betalmetod: Är den betalmetoden vi skapade i början av den guiden. I detta fall skapade jag 'Presentkort'.
Giltighetstid: Är helt frivillig att ange här. Kan ändras när man säljer presentkort.

Avsluta med 'Spara'.

Dem två sista stegen är att skapa knappgrupp samt knapp

Och förklaring för dem hittar ni under länken ovan.

Glöm inte att logga ut och in igen i kassan för att ändringarna ska uppdateras.