Tillvalsgrupper

Nya funktioner i din kassa!

Tillvalsgrupper

Tillvalsgrupper är en specificering på till exempel en beställning.

För att komma åt bordshanteringen så måste du logga in i BackOffice.

Därefter väljer du i menyn Artikelregister -> Tillvalsgrupper

1

Väl där inne så trycker du på   1

Nu ska vi skapa själva tillvalsgruppen.

1

Namn: Bara ett namn på själva tillvalsgruppen.

Fråga automatiskt: Här väljer du om kassan ska notera dig om tillvalsgruppen när du trycker på en artikel som ligger är kopplat till en tillvalsgrupp. (Se bilden nedan. Denna ruta kommer EJ upp om detta alternativ inte är i bockat.

Typ av tillval: Här bestämmer man om man bara kan ange ett tillval eller flera. Om man har stekgrad som en tillvalsgrupp räcker det med att endast tillåta ett alternativ då det blir lite svårt att göra ett kött både rare och medium.

Tillval: Detta är dem tillvalsknapparna man skapar. Kan vara till exempel Rare, Medium, Well done om det är stekgrader. Annars kan man ha Lök, bacon, ost eller liknande.

(OBS!! Det går inte att lägga till ett pris på tillvalsgrupper i dagsläget.)

1

Avsluta sedan med att trycka på   1

Det sista vi ska göra är att koppla tillvalsgruppen till en varugrupp.
Gå in under Artikelregister -> Varugrupper

1

Väl där inne så trycker du på Ändra på den varugruppen du vill lägga till tillvalsgruppen på.
Och längst nere på den sidan så hittar du Tillvalsgrupper och i den dropdown-listan väljer du den tidigare tillvalsgruppen du skapade.

1

Avsluta sedan med att trycka på   1

Sådär, då var det skapat.
För ytterligare frågor hör gärna av er till oss på supporten på 0500 600 111 val 2.