Aktivera chip utan pin

Läs mer | Ladda ner kassaguide | Kontakta oss

Chip utan pin, chip and go, chipXpress och chip no pin är olika namn på samma funktion - att kunden kan stoppa i sitt chip i din terminal och betala utan att behöva skriva sin PIN-kod under ett mindre belopp.

För att aktivera denna funktion måste ni först vända er till er bank, eftersom chip utan pin är ett särskilt avtal som banken erbjuder.

Ni får endast verka inom vissa branscher för att ha tillgång till denna funktion, exempelvis får ni inte servera alkohol. Banken har full koll på detta, så undersök med din bank om du har rätt att använda funktionen.

När avtalet har tecknats och skickats in hör din bank av sig till oss. Vi kan kontakta dig för att kontrollera vilka terminaler som ska ha denna funktion, om det inte är samtliga, eller om du bara har en terminal.

När allt detta är klart behöver du slå på funktionen i själva terminalen, gör såhär:

1. Tryck MENU. Om terminalen ber om butikslösenord, skriv in det och avsluta med Enter.
  2. Tryck F3 för Inställningar.
  3. Tryck F1 för Betalhantering.
  4. Tryck F3 för Betalflöde.
  5. Skriv in ditt butikslösenord, avsluta med Enter.
  6. Kontrollera att Chip & Go är . Om det inte är det, tryck F4.
  7. Tryck Enter för att spara.

Gränsbeloppet som gäller för Chip & go är oftast max 200kr men detta kan variera mellan bankerna och vilken bransch du för verksamhet inom. Ta en dialog med din bank för att få reda på beloppet som gäller.

Om du tecknat avtal som gått igenom hos din bank och gjort processen ovan för att slå på Chip & Go i din terminal och det fortfarande inte fungerar, hör av dig till oss på supporten så hjälper vi dig vidare.