Nyinstallation Bredband Felsökning

Läs mer | Ladda ner kassaguide | Kontakta oss

Får du inte din bredbandsterminal att fungera vid en nyinstallation?
Kontrollera din installation/uppkoppling genom att utföra dessa steg.

1 INSTALLATION

Dubbelkolla att du installerat terminalen korrekt.
Att kablarna sitter i rätt uttag och att de sitter i ordentligt.
(Detta bör du kunna se i medföljande installationsguide)

Starta om terminalen. Logon godkänd innebär att uppkopplingen fungerar.

2 BREDBAND

Kontrollera att bredbandet fungerar på andra enheter som tex din dator.

Fungerar inte ditt bredband? Kontakta din internetleverantör.

Fungerar ditt bredband? Gå vidare till steg 3.

3 ROUTER/MODEM

Kontrollera att din router har uppkoppling, samt att den inte har några begränsningar. Detta kan du kontrollera hos din bredbandsleverantör

Har du Telia Betal router?
I Telia Betal så ingår en säker uppkoppling som redan ingår i terminalen därför går inte Onslips terminal att koppla in i LAN1-uttaget i modemet från Telia.

Om du har öppet internet aktiverat i Teliaabbonemanget kan du använda LAN4-uttaget för att koppla in terminalen. Om du behöver ha flera enheter uppkopplade mot internet behöver du således anskaffa en router och ansluta routern till LAN4-uttaget i Teliamodemet och sedan ansluta samtliga av dina enheter till routern.

Du kan även teckna om ditt avtal hos Telia och då be om att du slutar med Telia Betal och att du behöver ett helt vanligt bredbandsabbonemang. Alla portar/LANuttag på modemet blir då aktiverat för internet och du behöver
då ingen router. Ring 08-50885778 så hjälper Telia dig med detta

ADSL-Modem

Vissa modem har endast ett uttag där bredbandet fungerar.
Kontrollera att uttaget du kopplat in terminalen på kan distribuera bredband.
Detta görs enklast genom att koppla in din dator i uttaget (med det trådlösa nätverket avstängt) eller genom att kontakta det företag du införskaffat modemet från.

Starta om terminalen. Logon godkänd innebär att uppkopplingen fungerar.

Om du vill ha flera enheter inkopplade och du endast har ett fungerande uttag så behöver du en switch som du sedan kopplar in samtliga enheter på. Som en förgreningsdosa för bredband helt enkelt.

Har du dynamisk IP (DHCP) inställt i routern?

Terminalen kräver att routern delar dynamisk uppkoppling.

Kontroll av DHCP kan göras genom att:
1 Gå in på din dator och tryck "Start" > "Kör" > Skriv "cmd" och tryck "OK"
2 Skriv "ipconfig /all" och tryck "Enter."

Är routern inställd för statisk IP?
Ställ om routern till dynamisk utdelning av Ip-adresser och starta om terminalen.

Är routern inställd för dynamisk Ip? (DHCP Enabled)
Starta om routern och starta sedan om terminalen. Logon godkänd innebär att uppkopplingen fungerar.

4 KONTAKTA SUPPORT

Får du det inte att fungera?
Kontakta oss via 0500 600 111 eller support@onslip.com så hjälper vi gärna till!