Uppkoppling Bredband Felsökning

Läs mer | Ladda ner kassaguide | Kontakta oss

Har din bredbandsterminal tappat uppkopplingen?
Kontrollera uppkopplingen genom att utföra dessa steg.

1 KONTROLLERA KABLAR

Dubbelkolla att bredbandskabeln sitter i ordentligt. Både i terminalen och i routern.

I terminalen ska bredbandskabeln sitta i kontakten med namn "LAN/RS232B". Om kabeln sitter i "RS232A" kommer det inte att fungera.

Starta om terminalen. Logon godkänd innebär att uppkopplingen fungerar.
Testa med en annan kabel för att utesluta att det är fel på själva kabeln.

2 BREDBAND

Kontrollera att bredbandet fungerar på andra enheter som tex din dator.
Fungerar inte ditt bredband? Kontakta din internetleverantör.
Fungerar ditt bredband? Gå vidare till steg 3.

3 ROUTER/MODEM

Starta om din router genom att dra ut strömkabeln ur din router,
vänta 10-15 sekunder och återanslut sedan strömkabeln igen.
Starta om terminalen. Logon godkänd innebär att uppkopplingen fungerar.

4 TESTA UPPKOPPLING

Testa uppkopplingen genom att trycka MENU 422 (Utgå från startläget, NY KUND)
Terminalen testar nu uppkopplingen. Läs mer om detta i användarmanualen.

5 KONTROLLERA ATT TERMINALEN HÄMTAR IP

Terminalen kräver att routern delar dynamisk uppkoppling samt att routern klarar av att dela ut flera IP-adresser om du har flera enheter anslutna.

Kontroll av DHCP kan göras genom att:

1 Gå in på din dator och tryck "Start" > "Run." > Skriv "cmd" och tryck "OK"
2 Skriv "ipconfig /all" och tryck "Enter."

Är routern inställd för statisk IP?
Ställ om routern till dynamisk utdelning av Ip-adresser och starta om terminalen.

Är routern inställd för dynamisk Ip? (DHCP Enabled)
Starta om routern och starta sedan om terminalen.
Logon godkänd innebär att uppkopplingen fungerar.

6 KONTAKTA SUPPORT

Får du det inte att fungerar?
Kontakta oss via 0500 600 111 eller support@onslip.com så hjälper vi gärna till!