Bordshantering

Nya funktioner i din kassa!

Bordshantering är nothantering för Caféer och Restauranger där man kan se sina notor i form av en bordskarta eller som en lista.

För att komma åt bordshanteringen så måste du logga in i BackOffice.

Därefter så väljer du i menyn Konfigurera -> Bordshantering.

1

Nästa steg är att välja er plats i dropdown-listan.
OBS! För att det ska finnas något att välja i dropdown-listan så måste ni först skapat en plats. Detta gör ni Här.

1

Nu så ska vi skapa era bord. Då finns det två stycken knappar ni kan använda er

utav. Första är  1 och den andra är  1.

Skillnaden på dessa är att under 'Skapa bord' så skapar du ett enskilt bord och får själv namnge det direkt. Till t.ex 'VIP bordet'.
Annars är 'Skapa serie av bord' generellt det mest användbara, då ni kan direkt ange antalet bord ni vill skapa, t.ex 1-15.

1

Och sedan ange ett Prefix (namn) som te.x Bord. Och då kommer det automatiskt skapas 15 st bord som nedan.

1

Skapa Bordskartor

Nu ska vi skapa en eller fler Bordskartor.
Tryck på fliken Bordskartor till höger om Bordshantering. (Röd cirkel)
Sedan välj plats. (Grön cirkel)

1

När platsen är vald så trycker ni på  1.
Sedan anger ni ett namn på denna bordskarta som t.ex Bar eller Restaurang.
När detta är klart så kommer er skärm se ut som liknande:

1

Grön cirkel: Här bestämmer du storleken på dina bord i bordskartan. Du kan välja mellan Litet, Mellan, Stort och Större.

Röd cirkel: Det är här där du infogar era bord i själva bordskartan. Du kan välja mellan att infoga ett bord i taget eller att trycka på 'Infoga alla bord ovan' för att lägga till alla bord som du skapat. I mitt fall är det Bord 1 fram till Bord 15.

Orange cirkel: Här kan du  1 på din bordskarta. I mitt fall så kan jag ändra namnet ifrån Bar till t.ex Uteservering eller liknande.

Med  1 så raderar du din bordskarta.

Och med  1 så skapar du ytterligare en bordskarta. Detta kan vara användbart ifall du har flera olika områden i din restaurang / café som t.ex Bar, uteservering, VIP eller liknande.

Om du sedan fortsätter med att infoga alla bord ovan så kommer det se ut så här på din skärm:

1

Nu när ni har era bort i bordskartan så är det bara att dra musen över dem och flytta dem så som ni vill att det ska se ut. En fördel kan ju vara att forma bordskartan som själva restaurangen /caféet ser ut för att underlätta för era anställda. Så här ser mitt exempel ut:

1

Du kan självklart byta namnen på borden i efterhand samt ändra så att formen på borden är cirklar istället för fyrkanter. Detta gör du genom att trycka på ett bord i bordskartan. Då kommer denna ruta fram:

1

Avsluta med Spara.

Nu finns detta i er kassa. Ni kan se bordskartan igenom att i kassan trycka på 'Hämta' uppe över Notan.
Samt när ni parkerat notor så kommer 'Hämta' knappen heta 'Parkera'. Där kan ni enkelt parkera notan på det relevanta bordet.