Hur lägger jag till Swish?

Nya funktioner i din kassa!

Våra kassor har stöd för Swish Handel, som är ett annat enkelt sätt att ta betalt med. Detta är en extra tjänst som inte finns per standard. Observera att du måste teckna ett avtal för Swish Handel hos din bank för att nyttja denna tjänst. Det kan dröja ett par bankdagar för din bank att aktivera Swish Handel.

För att komma åt Swish-konfigurationen så måste du logga in i BackOffice.

För att komma igång med Swish i kassan behöver du klicka in på Konfigurera->Betalmetoder.

Klicka sedan på Skapa betalmetod.

Välj först Swish som Typ.

Skriv in ett namn på betalmetoden, exempelvis Swish.

Om du vill fråga kunden att gå med i ditt kundregister när de köper via Swish, kryssa i Kundregister.

Klicka nu på Generera Swishnyckel. Rutan nedan kommer att visas.

Håll ned musknappen och markera all text som finns i den gråa rutan, inklusive den första och sista raden. Högerklicka på den markerade texten och klicka på Kopiera.

Gå nu in på Swish sida via denna länk. Signera med ditt BankID och ditt företags uppgifter. Klicka på New certificate och klistra in texten du kopierade in i textrutan. Det spelar ingen roll om formatet är PKCS #7 eller PEM. Välj BIC och klicka Generate.

I certifikatlistan klickar du på Download vid certifikatet du precis skapade. Rutan nedan visas.

Markera all text i rutan och kopiera denna på samma sätt som innan.

Gå tillbaka till BackOffice och klistra in den i rutan Swishcertifikat.

Om du har matat in en kontoplan i BackOffice kan du justera vilka bokföringskonton Swish ska registreras under här.

Nu kan du trycka på Skapa betalmetod.

Swish är tillagd i din kassa och du kan nu ta betalt med det!