Hur ansluter jag Fortnox till mina kassor?

Nya funktioner i din kassa!

Våra kassor har stöd för Fortnox bokföring, som innebär att dina Z-rapporter automatiskt skickas till ditt Fortnox-konto. Detta är en extra tjänst som inte finns per standard. Observera att du först måste ha en integrationslicens från Fortnox. Kontakta Fortnox först för mer information.

En förutsättning för att Fortnox-kopplingen fungerar är att du har en kontoplan. Om du behöver skriva in en kontoplan, se denna artikel.

För att komma åt Fortnox-konfigurationen så måste du logga in i BackOffice.

Klicka in på Konfigurera->Bokföring.

Välj fliken Fortnox.

Klicka nu på Aktivera Fortnox.

Sidan kommer att be er om en API-kod.

Logga in på Fortnox. Klicka på ditt företagsnamn i hörnet. Välj alternativet Administrera användare och klicka sedan på knappen Lägg till Integration. Sök efter Onslip och klicka på spara så kommer API-koden att visas. Om du behöver mer hjälp med denna process har Fortnox en artikel här.

Var medveten om att API-koden endast gäller för ett försök. Om ni får ett fel vid aktivering behöver ni generera en ny kod i Fortnox.

Mata in API-koden du får och klicka på Aktivera Fortnox.

Därefter kommer sidan visa att anslutningen fungerar!

Om du får felmeddelanden på dina Z-rapporter, se vår felkodsartikel. I de allra flesta fallen är bokföringsunderlaget och kontoplanen inte komplett, eller att F-serien inte är inställd på manuell kontering i ditt Fortnox-konto.