Att felanmäla sin kassa till Skatteverket

Nya funktioner i din kassa!

Om något fel uppstår med din kassa så du inte kan registrera försäljning i kassan måste du felanmäla din utrustning till Skatteverket.

Ring 010-576 60 60 eller e-posta kassaregister@skatteverket.se. Du kan också felanmäla på Skatteverkets hemsida, där man kan logga in med e-legitimation eller Mobilt Bank-ID.

Ange ditt organisationsnummer, samt Skatteverkets ID-nummer på kontrollenheten och kassan. Din felanmälan kommer noteras av Skatteverket. Om ni gör detta på Skatteverkets hemsida kan ni följa instruktionerna där.

Försäljning får ske utan en fungerande kassa, men butiken måste alltid erbjuda kunderna ett handskrivet kvitto. Denna försäljning får inte slås in i efterhand i kassan, utan denna ska redovisas manuellt i en liggare. Detta kopplas sedan mot Skatteverkets notering. Om du vill ha fullständig information gällande detta, var god kontakta Skatteverket, eller sök på deras hemsida om information gällande Anmäla kassaregister, ändringar och fel.

Gör såhär när du säljer utan en fungerande kassa.

• Anteckna all försäljning på papper. Informationen som behövs är:
    • Datum och klockslag
    • Artikelnamn
    • Antalet varor eller tjänster som sålts
    • Pris
    • Moms
    • Företagets namn och organisationsnummer
    • Butikens adress.
  • Lämna skrivet kvitto till kunden om det begärs.
  • Summera din försäljning vid dagens slut.
  • Bokför liggaren.
  • Observera - Försäljningen får inte efterregistreras i kassan! Din pappersjournal är i detta fall ditt bokföringsunderlag.

Om felet på din kassa åtgärdas väldigt fort behöver Skatteverket inte bli underrättade.

Om ett utbyte av kontrollenhet eller kassa däremot behöver göras ska detta utbyte anmälas till Skatteverket. Ring 010-576 60 60 eller e-posta kassaregister@skatteverket.se.

Ange ditt organisationsnummer, samt Skatteverkets ID-nummer på kontrollenheten och kassan. Ange de nya enheterna också. Skatteverket kommer posta ut nya ID-nummer.

Om ni gör utbytet genom oss och vi skickar ut ny kassa eller kontrollenhet anmäler vi detta byte till Skatteverket å era vägnar och ni behöver inte göra det själva.